TÜSEM Konseyi 2020 Sonbahar Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi sonbahar toplantısı, 5-6 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi sonbahar toplantısı 2 gün sürdü.

Toplantının açılış konuşmasını Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) Müdürü ve TÜSEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Kaygın gerçekleştirdi. Toplantının devamında çeşitli kurumlardan konuşmacılar ve European University Continuing Education Network (EUCEN)’den katılan yabancı konuşmacılar sunumda bulundu.

Toplantı programı 5 Kasım’da “Açılış”, “Life Long Learning in Estonia”, “Universities’ Roles in the Development of Life Long Learning in Europe/Hungary”, “Uluslararası Geçerli LanguageCert İngilizce Sınavlarının Avantajları”, “TÜSEM ve ÜNİSED Sunumu”, “Life Long learning in Ireland”, “Sürekli Eğitim Merkezlerine Özel Eğitim Pazar Yeri Tanıtımı” ve “Üniversitelerin Uzaktan Eğitim Sürecine Entegrasyonu” konuları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

6 Kasım’da gerçekleştirilen toplantının programı “Situation of Life Long Learning LLL in Higher Education in Germany”, “SEM’lerde Mali Süreçlerin Yürütülmesi – Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ve “SEM Sertifikalarının E-Devlet üzerinden Sorgulanabilmesi” şeklinde gerçekleşmiş ve programı soru-cevap izlemiştir.

Toplantı, Sürekli Eğitim Merkezlerinde mevcut durumun ve hedeflerin değerlendirilmesinin ardından son bulmuştur. Kapanış konuşmasını TÜSEM Yönetim Kurulu gerçekleştirmiştir.